Αιωροπτερισμός

Αιωροπτερισμός
Όταν πετάς, ένα από τα όνειρα της ανθρωπότητας γίνεται πραγματικότητα. Γι αυτό πέτα για την ζωή. Κάνε τον κόσμο λίγο πιο ποιοτικό. Δίδαξε τους ανθρώπους να πετούν. Δώσε τους την δυνατότητα να νοιώσουν την απόλυτη αίσθηση μέσα από τον αθλητισμό.

Μετεωρολογικός Σταθμός στον Προφήτη.

Έχει ξεκινήσει μια μελέτη για την εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού στον Προφήτη. (650€)
Όλοι βάλαμε κάποια ποσά, άλλοι μεγάλα και άλλοι μικρά. Το ποσό έχει ήδη συγκεντρωθεί αλλά η σκέψη είναι πως στο τέλος θα μοιραστεί το πλεόνασμα σε αυτούς που έδωσαν τα πιο πολλά για να μετριαστεί η διαφορά ανάμεσα στις εισφορές. Αν κάποιος θέλει να βάλει κάποιο ποσό (από 5€ έως 150€, κάπου εκεί ανάμεσα είναι οι εισφορές μέχρι τώρα,) ας επικοινωνήσει με μένα να του δώσω πληροφορίες.
Παραθέτω ακέραιο το άρθρο σχετικά με το επιχείρημα όπως ακριβώς "ανέβηκε" στο


http://mmk.thenet.gr/bb2/viewtopic.php?p=12255#12255

Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να τοποθετηθεί ένας μετεωρολογικός σταθμός στον Προφήτη, για να μπορούμε να βλέπουμε τις συνθήκες από το ίντερνετ. Βρήκαμε έναν μετεωρολογικό σταθμό, σαν αυτόν που υπάρχει στο Αγγελοχώρι. Λειτουργεί σε αυτό το επιθετικό περιβάλλον θαλάσσης, αρκετά χρόνια και με απόλυτη αξιοπιστία. Θα μεταδίδει τα εξής στοιχεία ανά όσα λεπτά του ορίσουμε εμείς:

Ταχύτητα του ανέμου
Διεύθυνση ανέμου
Μέση Ταχύτητα ενός λεπτού
Μέγιστη Ταχύτητα ενός λεπτού
Μέγιστη Ταχύτητα ημέρας
Θερμοκρασία
Βαρομετρική πίεση
Σημείο δρόσου
Windchill
Υγρασία

Η τιμή του είναι 650 ευρώ. Ας μαζευτούμε όλοι μαζί και βάλουμε ότι μπορεί ο καθένας. Τα χρήματα θα τα κάνουμε γρήγορα απόσβεση, αν υπολογίσουμε πόσα χρήματα ξοδεύουμε σε βενζίνες και το πόσο χρόνο χάνουμε άσκοπα για να μετακινηθούμε εκεί σε μέρες που δεν πετάει. Μερικοί θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τις υπηρεσίες του σταθμού περισσότερο και κάποιοι λιγότερο για αυτό η κάθε προσφορά είναι δεκτή.. Εγώ βάζω 150 ευρώ. Σε περίπτωση που θα μαζευτούν περισσότερα χρήματα απ ότι απαιτούνται θα επιστραφούν ποσοστιαία στον καθένα, ανάλογα με το ύψος της προσφοράς του. Όποιος θέλει να συνεισφέρει ας επικοινωνήσει μαζί μου, ή ας γράψει εδώ.