Αιωροπτερισμός

Αιωροπτερισμός
Όταν πετάς, ένα από τα όνειρα της ανθρωπότητας γίνεται πραγματικότητα. Γι αυτό πέτα για την ζωή. Κάνε τον κόσμο λίγο πιο ποιοτικό. Δίδαξε τους ανθρώπους να πετούν. Δώσε τους την δυνατότητα να νοιώσουν την απόλυτη αίσθηση μέσα από τον αθλητισμό.

Ηλίας

Γεωγραφία
Το κλίμα στο νότιο ημισφαίριο είναι συνήθως ελαφρά ηπιότερο σε σχέση με αυτό στο Βόρειο Ημισφαίριο, εκτός από την Ανταρκτική, η οποία είναι ψυχρότερη από την Αρκτική. Αυτό συμβαίνει γιατί το νότιο ημισφαίριο περιλαμβάνει σημαντικά περισσότερο ωκεανό και λιγότερη ξηρά (το νερό θερμαίνεται και κρυώνει πιο αργά από το έδαφος). Το νότιο ημισφαίριο είναι επίσης σημαντικά λιγότερο μολυσμένο σε σχέση με το βόρειο, λόγω της χαμηλότερης πυκνότητας πληθυσμού (συνολικά 10-12% του παγκόσμιου πληθυσμού), χαμηλότερα επίπεδα εκβιομηχάνισης και μικρότερες εδαφικές επιφάνειες (τα αέρια ρεύματα κινούνται ως επί το πλείστον μεταξύ δύσης και ανατολής, οπότε η μόλυνση δεν μεταφέρεται εύκολα από τον βορρά στο νότο).
Στο νότιο ημισφαίριο ο ήλιος κινείται από την ανατολή στη δύση μέσω του βορρά, αν και βόρεια του Τροπικού του Αιγόκερω ο ήλιος μπορεί να είναι ακριβώς επάνω από τον παρατηρητή ή και νότια το μεσημέρι. Η περιστροφή του ήλιου από την πλευρά του βορρά δημιουργεί την αίσθηση τροχιάς από τα δεξιά προς τα αριστερά, αντίθετα από την τροχιά από αριστερά προς τα δεξιά στο βόρειο ημισφαίριο. Η σκιά των αντικειμένων περιστρέφεται αντίθετα από τη φορά των δεικτών του ρολογιού, οπότε τα ηλιακά ρολόγια δείχνουν τις ώρες με αντίθετη φορά από αυτά στο βόρειο ημισφαίριο. Οι τυφώνες και οι τροπικές καταιγίδες περιστρέφονται κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού στο νότιο ημισφαίριο λόγω της Δύναμης Κοριόλις (το αντίθετο συμβαίνει στο βόρειο ημισφαίριο).
Η Σελήνη εμφανίζεται αντεστραμμένη κατακόρυφα σε σχέση με το βόρειο ημισφαίριο.
Η νότια εύκρατη ζώνη, ένα τμήμα του νότιου ημισφαιρίου, είναι σχεδόν εξολοκλήρου ωκεάνια. Οι μόνες χώρες που βρίσκονται πλήρως εντός της ζώνης είναι η Ουρουγουάη, το Λεσότο και η Νέα Ζηλανδία. Χώρες που βρίσκονται εν μέρει στη ζώνη είναι η Χιλή (το μεγαλύτερο τμήμα της), η Αργεντινή (το μεγαλύτερο τμήμα της), η Παραγουάη, η Βραζιλία, η Ναμίμπια, η Μποτσουάνα, η Νότιος Αφρική (το μεγαλύτερο τμήμα της), η Μοζαμβίκη, η Μαδαγασκάρη και η Αυστραλία.