Αιωροπτερισμός

Αιωροπτερισμός
Όταν πετάς, ένα από τα όνειρα της ανθρωπότητας γίνεται πραγματικότητα. Γι αυτό πέτα για την ζωή. Κάνε τον κόσμο λίγο πιο ποιοτικό. Δίδαξε τους ανθρώπους να πετούν. Δώσε τους την δυνατότητα να νοιώσουν την απόλυτη αίσθηση μέσα από τον αθλητισμό.

Η γατούλα του Σρέντιγκερ.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το καινούριο εκπαιδευτικό γκρουπ.
Για πολλούς λόγους.
Πρώτα πρώτα και μετά από πολλά χρόνια έχουμε μαθήτρια και επιπλέον, το λέει η περδικούλα της.
Επίσης όλοι έχουν νοιώσει το σκίρτημα της πρώτης τσουλήθρας. Τη χαρά του να ανοίγεις τα φτερά σου στον πρωτόγνωρο αρεό αέρινο κόσμο. Η χαρά τους είναι και δική μου χαρά.
Όλοι τους επίσης είναι βολικοί, υπάκουοι, πνευματώδεις, ευχάριστοι, γελάνε πολύ, είναι όλοι αθλητικοί, νέοι και φέρνουν ακόμα και τα τηλεκατευθυνόμενα τους στην εκπαίδευση. Όταν δεν βολεύει ο αέρας ή περιμένουν την σειρά τους κλέβουν χρόνο να κάνουν πτησούλα με τα ανεμοπτεράκια τους, να μιλήσουν για τα (χιλιάδες) ενδιαφέροντα τους με θρησκευτικό ζήλο.
Επίσης είμαι χαρούμενος γιατί εμφανίζονται στον εκπαιδευτικό λόφο παλιότεροι πιλότοι, μαθητές που δεν έχουν ολοκληρώσει, λάτρεις του είδους, πιλότοι για επανένταξη, τρελοί, τσομπάνηδες, άσχετοι, και θα μου πεις ότι πολύ λογικό να έρχονται όλοι αυτοί στον εκπαιδευτικό λόφο - έχει φάση εκεί - αλλά πριν να το μάθεις εσύ, τίποτε από όλα αυτά δεν συνέβαινε. Κάτι σαν το πείραμα με τη γάτα του Σρέντινγκερ.
Άντε λοιπόν τι περιμένεις? Δεν είναι ξεκάθαρο το πότε ξεκινάει η ζωή για τον καθένα. Για άλλους στα 20 στα 30 στα 40, (18 - σόρυ Θοδωρή) αλλά σίγουρα κάποτε αρχίζει. Και συνήθως όταν βγεις από το σπίτι.
Εμείς είμαστε όλοι εκεί. Ζωντανοί και με τις μπαταρίες γεμάτες. Ακούγονται σπινθήρες?
Μυρίζει όζον όταν είσαι μαζί μας? Δεν ξέρω. Για να το λες; Η ζωή είναι ωραία.
Άλλοι βλέπουν τα χρώματα πιο έντονα, άλλοι νοιώθουν έξαψη, άλλοι πολύ ηλεκτρισμό. Τι? Σφίγγεται το στομάχι από πρωτόγνωρες ουσίες που εκκρίνει το σώμα σου? Άλλοι νοιώθουν το χρόνο να κυλάει διαφορετικά. Όχι. Τα χρώματα δεν έχουν γεύση. Τα συναισθήματα δεν έχουν άρωμα. Δεν βάζω στοίχημα όμως.
Αλλά σίγουρα όλοι κάνουν την ενδοσκόπηση τους με διαφορετικές ανακαλύψεις ο καθένας. Η ενδοσκόπηση μετράει πιο πολύ από το αποτέλεσμα.
Όταν όμως όλοι αυτοί που σαν επικυρίαρχοι που ορίζουν την υλική τους υπόσταση μαζεύονται στο ίδιο μέρος, τότε ο χρόνος χάνει το νόημα του, οι αισθήσεις στροβιλίζονται όπως οι νιφάδες στην χιονοθύελλα, και τα συναισθήματα πλημμυρίζουν
Εμπρός λοιπόν, το κουτί είναι κλειστό και κάποιοι λένε πως μέσα έχει μια γάτα. Δεν θα το μάθεις παρά μόνο αν ανοίξεις το κουτί. Μπορεί να το αμφισβητείς - πολύ σωστά - αλλά να ξέρεις ένα πράγμα.
Εκεί μέσα είναι η γάτα μου.