Αιωροπτερισμός

Αιωροπτερισμός
Όταν πετάς, ένα από τα όνειρα της ανθρωπότητας γίνεται πραγματικότητα. Γι αυτό πέτα για την ζωή. Κάνε τον κόσμο λίγο πιο ποιοτικό. Δίδαξε τους ανθρώπους να πετούν. Δώσε τους την δυνατότητα να νοιώσουν την απόλυτη αίσθηση μέσα από τον αθλητισμό.

Από την Ιταλία στην Ελλάδα με αιωρόπτερο, Hang - gliding from Italy to Greece.

Ο Suan Selenati και ο Manuel Vizzi πέταξαν από την Ιταλία στην Ελλάδα με αιωρόπτερα. Αυτό το εξαιρετικό εγχείρημα των 1500 χιλιομέτρων ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου από το όρος Zoncolan στις Καρνικές Άλπεις και τέλειωσε το Σάββατο στις 21 Σεπτεμβρίου στο όρος Όλυμπος.

Το εγχείρημα ολοκληρώθηκε αποκλειστικά με αιωρόπτερα (πτητικές συσκευές ελεύθερης πτήσης χωρίς μηχανή) και περπάτημα.

Ο σκοπός του εγχειρήματος όπως μας είπε ο Suan Selenati ήταν το να γίνει η ελεύθερη πτήση με αιωρόπτερο και παρά πέντε αποδεκτή σαν Ολυμπιακό άθλημα από την Ολυμπιακή επιτροπή.

Το εγχείρημα αναμεταδώθηκε ζωντανά  στο φόρουμ του ελληνικού αιωροπτερισμού  από τον Γιάννη Μητρόπουλο και καλύφθηκε με άρθρο από το OtherSportsNews.

Ευχαριστούμε πολύ τους αθλητές για το βίντεο, την Αδρεναλίνη TV για την συνέντευξη, τον Σύλλογο Αεραθλητών Μακεδονίας για την αθλητική συμπαράσταση και προσωπικά τον Μανώλη Ανδρεαδάκη που μας έφερε σε επαφή με τον έναν από τους αθλητές που πέταξαν από την Ιταλία στην Ελλάδα και τον αθλητή του παρά πέντε και πρόεδρο της Σ.Α.Μ. Παύλο Δημητριάδη για τις φωτογραφίες από την κάλυψη της αξέχαστης βραδυάς που είχαμε με έναν από τους πρωταθλητές και την δυνατή παρέα των αθλητών του Αιωροπτερισμού και του Παραπέντε.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο ιστολόγιο του παρά πέντε της Θεσσαλονίκης στο  PARAPENTE FOTOGRAPHY FUN INFO.