Αιωροπτερισμός

Αιωροπτερισμός
Όταν πετάς, ένα από τα όνειρα της ανθρωπότητας γίνεται πραγματικότητα. Γι αυτό πέτα για την ζωή. Κάνε τον κόσμο λίγο πιο ποιοτικό. Δίδαξε τους ανθρώπους να πετούν. Δώσε τους την δυνατότητα να νοιώσουν την απόλυτη αίσθηση μέσα από τον αθλητισμό.

Άνθρωπε.

Ναι λοιπόν καθόμουν εκεί προσπαθώντας να αποφασίσω αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για πέταγμα. Ο αετός στημένος, έκανα έλεγχο, κρεμάστηκα, το βάριο στη θέση του, η επικοινωνία ελεγμένη.
Κάθομαι λοιπόν στην κορφή του βουνού και περιμένω να απογειωθώ.
Κάτω μακρυά, άνθρωποι τρέχουν πάνω κάτω προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα. Ένα φορτηγό κουβαλούσε στη Γαλάτιστα τυροκομικά είδη made in Greece και από πίσω του μια σειρά αυτοκίνητα κάναν ουρά προσπαθώντας να βρουν την στιγμή να προσπεράσουν. Τα ραδιόφωνα τους σίγουρα ήταν ανοιχτά άλλος madonna άλλος Άντζελα Δημητρίου άλλος συντονισμένος στα νέα για τον Obama ή τον καιρό. Φίλε μου η ληθαργική πραγματικότητα στην οποία είσαι χωμένος δεν έχει έξοδο υλική. Σταμάτα το αυτοκίνητό σου στην άκρη, παράτα τον Πούτιν και τα λεφτά. Όλα είναι μέσα στο μυαλό σου. Η ζωή είναι πολύ μεγάλη και πολύ όμορφη για να την αφήνεις να προσπερνάει έτσι. Άνοιξε τα φτερά σου και πέτα ψηλά μια στιγμή. Από κει πάνω θα δεις την Ανταρκτική και τις τροπικές ζούγκλες να σου κλείνουν το μάτι. Ο βαθύτερος σου εαυτός θα σου δώσει πληροφορίες για καθημερινές εφαρμογές που θα σου αλλάξουν την ζωή. Πέτα το κωλοπακέτο με τα τσιγάρα και αφουγκράσου αυτή την ανάγκη που προσπαθεί να βγει στην επιφάνεια και εσύ την πνίγεις μέσα στον καπνό. Κατάλαβε το άνθρωπε. Εκεί δίπλα σου υπάρχει μια στιγμή μοναδική που σε περιμένει να τη ζήσεις. Μια στιγμή τόσο μοναδική που μπροστά της όλες οι υπόλοιπες στιγμές θα ωχριούν έπειτα.
Ψάξτηνε και η ανταμοιβή σου θα είναι παντοτινή.
Όχι όμως. Δεν μπορείς και θα μείνεις για πάντα κλεισμένος να βλέπεις τσόντες να γίνεσαι λιώμα στα ίδια βαρετά καταγώγια και θα προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι αυτό ονομάζεται διασκέδαση και ότι ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. Μπααα.
Ξύπνα και παράτα τις σκέψεις σου για όλα όσα έχουν γίνει κλισέ μέσα στο μυαλό σου. Πατατάκια, μπύρες, ναρκωτικά, γαμήσια, αυτοκίνητα, καύλα, πολιτική, η ξεβιδωμένη σου βίδα, τα κεραμίδια, ο καυστήρας, η αναβάθμιση. η προαγωγή, το καινούριο κινητό, το κομπιούτερ, η γκομενίτσα, το δάχτυλο στη μύτη, ο άλλος οδηγός, η φαγούρα, τι θα φας, που θα πας, πως θα τα καταφέρεις, ποιος θα σε φτιάξει, πως θα βολευτείς, ποιον να πάρεις, τι θα δεις, πότε θα φτάσεις, τι θα απογίνουν, η υγεία σου, το μέλλον, το παρελθόν, ο Οσάμα, οι κλέφτες, η απόδραση, ο Ολυμπιακός, το μπάσκετ, η μαλακία σου, η μαμά, το χωράφι, το εξοχικό, τα πλακάκια, τα ταξίδια, η Ταϋλάνδη, οι Κινέζοι, αν θα μας φάνε οι Τούρκοι, αν θα γαμήσουμε τους σκοπιανούς, ο στρατός, ο πόλεμος, η άδεια από τη δουλειά, τα ελληνικά νησιά, τα οικονομικά πακέτα, τα ταξιδιωτικά γραφεία, οι ωραίες πωλήτριες που θα σε σκίσουν μόνο και μόνο επειδή είναι όμορφες, τα αφροδίσια, η ζωή και ο θάνατος, τα γραφεία κηδειών, τα κοράκια, τα καλαμπόκια, οι ζωοτροφές, τα υπόστεγα, τα γουρούνια και τα πουλερικά σου, το δάνεια, οι τράπεζες, θα σε φάνε δε γλυτώνεις, πάνε καλύτερα στους Ζουλού, αυτοί θα δείξουν περισσότερη ανθρωπιά, η Αφρική, οι απέραντες έρημοι, το ταξίδι στην Αίγυπτο, ο κλέφτης στο Μαρόκο, το ωτοστόπ του Θανάτου, οι πουτάνες οι φίλες σου, οι άγνωστοι θαυμαστές σου, η υπεροψία σου, το κόμπλεξ κατωτερότητας που σε κυνηγάει όταν δεν έχεις το κόμπλεξ ανωτερότητας και όταν σε αφήνει η γυναίκα σου για μια στιγμή να σκεφτείς τον εαυτό σου και τα παιδιά δεν ζητάνε το ένα και το άλλο, το αφεντικό δεν φωνάζει και η γραμματέας δεν σου κλείνει το μάτι πονηρά για να βρεθείτε στην τουαλέτα και να το κάνετε παίζοντας αυτή το κουνελάκι και εσύ το πληγωμένο λιοντάρι που τον τσίμπησε δηλητηριώδες φίδι σε απόκρυφο σημείο, το αναπόφευκτο άδειασμα, το ανυπόφορο κενό, η έκλαμψη της συνειδητοποίησης και η άμεση απώλειά της ένα δευτερόλεπτο μετά, το γενεαλογικό σου δέντρο και τα μαθήματα που ποτέ δεν κατάφερες να προσφέρεις στον εαυτό σου, οι λάθος επιλογές και οι τάχα μου δήθεν σωστές, το κυνήγι και τα πληγωμένα θηράματα που σου τριβελίζουν το μυαλό τα βράδια, ενώ μάταια προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν τρέχει τίποτε και έτσι είναι ο νόμος του δυνατότερου και ο κύκλος της τροφικής αλυσίδας και άλλα πολλά ψέματα που τρέφεις την συνείδηση σου για να καλύψεις τις λανθασμένες επιλογές που έρχονται σε σύγκρουση με τις επιταγές της συνείδησής σου, η ανεκπλήρωτη ανάγκη σου να γίνεις φυτοφάγος και η νοστιμιά του ζωικού κρέατος που σε κάνει εδώ και καιρό να χοντραίνεις ασταμάτητα μην μπορώντας να σταματήσεις την αναβλητικότητα που σου έχει καταστρέψει τα περισσότερα σου όνειρα.
Όλα μάταια, όλα κλισέ.
Παράτα στη μέση την άσχημη σκέψη που μόλις ξεκίνησε.
Διώξε το συναίσθημα που αρχίζει να ξεμυτίζει εξ' αιτίας αυτής της σκέψης.
Πάρε μια βαθιά ανάσα και δώσε ελπίδα, αγάπη και πίστη στον εαυτό σου.
Κάνε ένα βήμα μπροστά χρησιμοποιώντας την θέληση, όχι απαραίτητα την ευχαρίστηση.
Κατηφόρισε την πλαγιά, άρχισε να επιταχύνεις και απογειώσου.
Η ζωή είναι ωραία.

Ήρθε ο καιρός να ζήσεις επιτέλους.
Κάνω δυο χαλαρά βήματα στην αρχή. Επιταχύνω κι γη απομακρύνεται.