Αιωροπτερισμός

Αιωροπτερισμός
Όταν πετάς, ένα από τα όνειρα της ανθρωπότητας γίνεται πραγματικότητα. Γι αυτό πέτα για την ζωή. Κάνε τον κόσμο λίγο πιο ποιοτικό. Δίδαξε τους ανθρώπους να πετούν. Δώσε τους την δυνατότητα να νοιώσουν την απόλυτη αίσθηση μέσα από τον αθλητισμό.

Ξέφυγε από την σκιά σου, βρες το φωτοστέφανό σου.

Όταν ήμουν μικρός είχα ανακαλύψει πως όσο γρήγορα και αν τρέξω, όσο ψηλά και αν πηδήξω, η σκιά μου θα με ακολουθεί πιστά, επίμονα, παντού.
Αργότερα ανακάλυψα πως ακόμη και με δυο φτερά στην πλάτη εξακολουθούσα να έχω σκιά. Μια τόση δα σκιά εκεί κάτω στην μακρινή γη, που επέμενε να με ακολουθεί και να με περιμένει να γυρίσω κοντά της. Μια σκοτεινή στήλη που ξεκινούσε από μένα και αόρατη, από κάτω μου, έφτανε μέχρι την μακρινή Γη.
Όλα καλά μέχρι εδώ.
Αυτός όμως ο φωτεινός κύκλος κάτω στη Γη, που με ακολουθεί όπου και να πάω τι είναι και τι θέλει από μένα;
Λίγο ο αέρας στο Καϊμάκ, σκέφτηκα, λίγο το υψόμετρο, και να, οπτικές παραισθήσεις.
Άρχισα να το συζητώ με τους άλλους. Κανείς δεν φαινόταν να γνωρίζει τίποτε για τους x-files προβληματισμούς μου. Απόλυτη άγνοια. Βέβαια ρωτούσα μόνο όσους πετούσαν. Αλλά πάντα έπαιρνα για απάντηση το ίδιο άδειο βλέμμα και την ίδια επιφυλακτικότητα.
Προσπάθησα να βγάλω το x-file μου φωτογραφία. Αποτυπωνόταν στο φιλμ. (Άρα θα δημιουργούσε είδωλο και μέσα σε καθρέφτη.)
Συνέχισα να ρωτάω, με στοιχεία αυτή τη φορά. Άγνοια.
Μέχρι που βρήκα την απάντηση σε ένα βιβλίο του Dennis Pagen. Ένοιωσα την ικανοποίηση της δικαίωσης.
Όσο απομακρυνόμαστε από το έδαφος, τόσο η σκιά μας ξεθωριάζει και μικραίνει, παραχωρώντας τη θέση της σε ένα - κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτήν - οπτικό φαινόμενο που περιγράφεται σαν ένα φωτεινό φωτοστέφανο, που μετακινείται μαζί μας.
Από το βιβλίο του Dennis Pagen έμαθα επίσης πως μόνο η δική μου σκιά έχει φωτεινό κύκλο, όταν πετάω μαζί με άλλους, (όχι δεν είναι προσωπικό, αν δεις φωτεινό κύκλο είναι μάλλον η δική σου προβολή στο έδαφος και όχι η δική μου).
Βέβαια η ανεύρεση μιας σκιάς στο έδαφος έχει πολλές χρήσιμες εφαρμογές. Μπορείς να βρεις τον ιδιοκτήτη της ενώνοντας την με μια γραμμή με τον ήλιο, (αν κάποιος άλλος είναι πιο πάνω από την γραμμή του ορίζοντα είναι και πιο ψηλά από μας) να δεις αν η σκιά σου είναι σε τροχιά να συναντηθεί με άλλη σκιά, (προσοχή), να καταλάβεις την θέση, το ύψος, τον βαθμό ανόδου των άλλων, να κρίνεις την απόσταση ενός αντικειμένου στη Γη σε σχέση με την σκιά σου, την διεύθυνση και την ταχύτητα του αέρα και άλλα.
Όσο για το πως θα ξεφύγεις από τον ίσκιο σου (να πάρεις ύψος εννοώ) ρώτα τον Καραχάλιο,ή, τους άλλους, ή άνοιξε το βιβλίο του Dennis Pagen για να μάθεις λεπτομέρειες μιας και η Καλλιόπη έχει φροντίσει όλοι μας να έχουμε αυτό το υπέροχο βιβλίο. Ρωτήστε, μάθετε κι άλλα. Πέστε μου κι εμένα.